Kutsu

POHJOINEN VALO JA TILA

— Luontosuhteen ja itsekasvatuksen lähde

Antroposofinen kesäseminaari
Rovaniemellä 3. – 6. elokuuta 2017

 

Vuoden 2017 antroposofinen kesäseminaari pidetään Rovaniemellä, Rovaniemen Steinerkoululla, Viirinkankaantie 1, 96300 Rovaniemi (Käynti Keltakankaan puolelta). Seminaari on kaikille avoin, tervetuloa osallistumaan ja luomaan yhdessä seminaaria!

Kesäseminaari juhlistaa osaltaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta. Maamme pohjoisimmat osat ovat erityisen huomion kohteena Suomen ottaessa vastaan isännyyden toukokuussa Arktisessa neuvostossa. Arktisen alueen erityinen kohtalo tulevaisuudessa on kesäseminaarissa esillä seminaarin pääesitelmän ja Euroopan ainoan alkuperäiskansan, saamelaisten taiteellisten esitysten muodossa.

Jokaista osallistujaa koskettaa se, miten ihminen tunnistaa itsensä suhteessa ympäröivään luontoon, suhteessa taiteisiin ja yleensä kulttuuriin. Mitkä ovat ne voimat, jotka muovaavat ihmisen olemuspuolia ja kasvua sekä ovat osana pyrkimyksessä itsetuntemukseen. Seminaari nostaa ihmisen keskiöön Lapin kesän valossa. Ohjelma on rakennettu lyhyiden impulssialustusten varaan, joita välittömästi seuraa keskustelu pienissä ryhmissä. Lisäksi tulevat teemoihin liittyvät työryhmät sekä taiteelliset ryhmät.

Perjantai-illan dokumenttifilmi on Kuunmetsän Kaisa, jonka ohjaaja Katja Gauriloff esittelee ja filmin jälkeen johdattelee yhteistä keskustelua. Lauantai-iltana on Vartiosaaressa illanvietto, jonka aluksi saamme kokea Niillas Holmbergin saamelaistaiteellisen esityksen.

Odotamme iloisen jännityksen vallassa runsasta osallistumista seminaariin!

 

Tanja Ahven-Posio
Rovaniemen valmisteluryhmä

Leena Westergrén
Suomen antroposofinen liitto