Toimintaa paikkakunnilla

Kevät 2018

Esitelmiä, seminaareja, taide-esityksiä, kursseja, keskustelua

Liiton piirissä järjestetään esitelmiä, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, taiteellisia esityksiä ja kursseja sekä työryhmiä useilla paikkakunnilla. Toimintasivuilla  mainitut tilaisuudet ja ryhmät ovat avoimia kaikille kiinnostuneille, ellei toisin ole mainittu. Uudet osanottajat ovat tervetulleita työryhmiin.

Valitse oikealta paikkakunta, jonka tapahtumista olet kiinnostunut. Huom! Tietoja päivitetään jatkuvasti.

  Voit ladata tapahtumakalenterin tulostettavaksi pdf-muodossa tästä.

EUROOPPALAINEN RAHOITUSALOITE

pienimuotoinen seminaari kaikille hankkeesta kiinnostuneille!

Tervetuloa keskiviikkona 11.4. klo 18-20 tutustumaan ja kuulemaan lisää tästä hankkeesta, joka oli esillä Antroposofisen liiton talvipäivillä helmikuun alussa. Seminaaripaikkana Suomen antroposofinen liitto, osoitteessa Uudenmaankatu 25 A 4, Helsinki.

Ideana on luoda Eurooppaan uusi rahoitusmuoto vapaille yrityksille, jotka suuntautuvat yhteiseen hyvään ja jotka sitoutuvat työntekijöidensä reiluun palkanmaksuun. Aloitteen tarkoituksena on jossain vaiheessa kerätä Euroopan alueelta miljoona allekirjoitusta, jolloin Euroopan komissiolle syntyy velvollisuus käsitellä aloite. Vielä ei ole määritelty tarkkaa ajankohtaa allekirjoitusten keräämiselle, mutta nyt on tärkeää synnyttää keskustelua aloitteen teemoista ja levittää tietoa aloitteesta. Aikaa nimien keruulle on vuosi siitä lähtien kun nimien keruu käynnistyy. Aloite perustuu Rudolf Steinerin ajatuksille yhteiskunnan kolmijäsennyksestä. Aloitteen yksi vastuuhenkilöistä, Gerhard Meister, joka tulee Achbergista, on luvannut illassa kertoa aloitteesta, mm. miten se on syntynyt ja miten se etenee Euroopassa.

Lämpimästi tervetuloa tähän tapaamiseen, jossa voimme yhdessä keskustella, luoda ymmärrystä ja ideoida toimintaa!

Vapaaehtoinen oviraha, jolla voimme kattaa hankkeen Suomen osuuden kuluja.

Aloitteen suomenkielinen teksti on nyt julkaistu internetissä (linkki alla). Talvipäivillä nousi esille tämä suunnitelma: ensin sisäinen pienimuotoinen seminaari, jossa käsitellään aloitetta ja myöhemmin aloitteen julkinen luovutus Suomen Eduskuntaan.

Linkki suomenkieliseen esitteeseen:

http://www.creditinitiative.eu/wp-content/uploads/2017/05/info-brochure-fi.pdf

Johannes Kananen,
aloitteen Suomen-yhteyshenkilö
johannes.kananen@gmail.com
http://www.creditinitiative.eu/en/