Tietoja yhdistyksestä

Suomen antroposofinen liitto ry (perustettu 1924) on osa maailmanlaajuista Yleistä antroposofista seuraa, sen Suomen ns. maanseura.

Antroposofisen seuran tarkoituksena on edistää henkistä tutkimusta ja sen tulosten soveltamista elämän eri aloilla.

ESITELMÄT JA TYÖRYHMÄT

Liiton piirissä järjestetään esitelmiä, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, taiteellisia esityksiä ja kursseja sekä työryhmiä useilla paikkakunnilla. Tilaisuudet ja ryhmät ovat useimmiten navoimia kaikille kiinnostuneille.

TOIMISTO, KIRJASTO JA KIRJAMYYNTI

Liiton toimisto on avoinna arkisin klo 10–14. Kirjastonhoitaja on paikalla maanantaisin klo 17–19, jolloin hoidetaan myös Antroposofiska Biblioteketin laina-asioita. Kirjastosta saavat kotilainoja kaikki kiinnostuneet.  Liiton omien julkaisujen kirjamyyntiä hoidetaan myös liiton toimistosta käsin.

TIEDOTTEET

Kahdesti vuodessa ilmestyvät tiedotteet antroposofisesta toiminnasta sekä julkaistusta kirjallisuudesta voi tilata liiton toimistosta vuodeksi kerrallaan maksamalla 6 € tilille Danske Bank FI44 8000 1901 4526 57. Jäsenille nämä tiedot­teet sisältyvät jäsenmaksuun. Liiton internet-kotisivu on www.antropos.fi.

TAKOJA

Takoja on Suomen antroposofisen liiton julkaisema, neljästi vuodessa ilmestyvä kulttuurilehti, jonka voi tilata liiton toimistosta tai sähköpostilla takoja@nic.fi. Vuositilaus 2017, 4 numeroa, 37 euroa, numerot 3-4/2016 17,50 euroa (tili Danske Bank FI44 8000 1901 4526 57). Lisätietoja Takojasta liiton kotisivulla www.antropos.fi ja sivulla 18 tässä kalenterissa.

SEURAN JÄSENYYS

Antroposofisen seuran jäseneksi voi tulla jokainen, joka tahtoo oppia tuntemaan antroposofiaa. Jäsenyys ei edellytä sitoutumista mihinkään oppiin. Jäsenyydestä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Helsingissä liiton toimistoon, josta saa seuran sääntöjä, jossa on liitteenä jäseneksihakulomake. Jäseneksi voi liittyä myös liiton kotisivujen kautta. Liiton jäsenille järjestetään esitelmä-, taide- ja seminaaritilaisuuksia sekä työryhmiä ja julkaistaan neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Kirjokansi-lehteä.

LIITON TALOUS

Tulot saadaan pääasiassa omasta toiminnasta ja jäsenmaksuista, joista osalla tuetaan Yleisen antroposofisen seuran ja Goetheanum-korkeakoulun toimintaa. Liitto ottaa kiitollisena vastaan tukimaksuja, lahjoituksia ja jälkisäädöksiä.